For femte år har vi haft kordag – og sikke da én!
De foregående år har vi haft kvindelige undervisere: Merete Vest Risager, Alexandra Wagner og Christina Dahl.
Nu ville vi gerne have en mandlig underviser, og én af korets sangere, Niels, foreslog Morten Hjelt. Morten har sunget professionelt på operascener i mange år, og underviser sangere og ensembler.
Kl. 14 var alle korets sangere klar, og vores daglige dirigent, Mikael, tog plads ved bas´erne.
De næste tre timer fløj afsted – Morten gennemgik kort stemmens opbygning og funktion, og det er ikke helt enkelt: hele kroppen er med til at danne stemmen ! Derfor er en god opvarmning af hele kroppen nødvendig, og det må nok siges at der var mulighed for at få bevæget alle dele. Nu er vi ikke vant til at stå og svinge baller og arme hver tirsdag sangaften, og det er lidt grænseoverskridende for os midaldrende sangere, men da Morten var meget energisk og veloplagt, fik han da skubbet lidt til os – og det virker!
Undervisningen blev hele vejen krydret med små, underholdende sang-relaterede anekdoter fra Mortens arbejdsliv, på den måde husker man måske lidt bedre ?
Mikael havde på forhånd briefet Morten om særligt vanskelige passager i denne sæsons repertoire, og med udgangspunkt i dette, fik vi arbejdet os godt igennem. Selvom Morten ofrede en del opmærksomhed på sopranernes høje passager, fik vi alle en masse ud af undervisningen.
Og som Morten sagde: Tenor, bas og altstemmernes gode arbejde er baggrund for at sopranerne kan gøre deres arbejde godt.
Vi sang med fynd og klem, og inden vi så os om, var der gået tre timer – kun en enkelt pause til at nyde frisk kaffe og Anna´s dejlige kage med æbler.
Da vi havde taget afsked med Morten og Mikael, havde vi god tid til at snakke og dække borde. Ligesom tidligere år, var sangeres ledsagere inviteret til at spise med om aftenen, og de indfandt sig nu.
Tove H. havde arrangeret en underholdende bordplan, og efter al den sang og koncentration var vi sultne. Hanne havde bestilt mad fra Kirke Saaby Forsamlingshus, og den Italienske buffét kan vi godt anbefale, der var noget for enhver smag.
Da en af korets grundlæggere, Poul, nu ikke længere synger, fik han en tale som tak for sin indsats. Der blev selvfølgelig også sunget fra det netop reviderede sanghæfte, og sådan afsluttede vi dette års kordag. Nåh nej – opvaskemaskinen stod på laangt program, så aftenen sluttede faktisk med at nogle vaskede det hele op i hånden – også tak til dem!