Kordag søndag den 3. november

Denne søndag sagde vejrudsigten regn, regn.

Men pyt – ca. 30 forventningsfulde korsangere mødtes i Herslev Sejlklub's klubhus, vidunderligt smukt beliggende i vandkanten i en krog af Roskilde Fjord.

Tænk, at have en hel dag til at synge, træne, lære , lytte og være sammen !

Vi havde engageret den professionelle sanger, Alexandra Vagner, til denne dag.

Og man må sige at Alexandra udnyttede tiden godt. Fra kl. 10 til 14 var hun igang, kun med en kort frokostpause. Korets dirigent, Mikael, deltog også, både i undervisningen og som Alexandras ”højre hånd”.

Opvarmningsøvelser, vejrtrækningsteknik og korisk vejrtrækning; tju-hej hvor det gik. Mon ikke vi alle fandt vores sangermuskel? og trænede brugen af den.

Med udgangspunkt i korets repertoire til de nært forestående julekoncerter, trænede vi de vanskelige passager, tydelig udtale af tekst, lytte til hinandens stemmer (både i egen stemmegruppe og mellem andre stemmer), sangstyrke imellem stemmerne, og meget mere.

Efter al denne sangundervisning, og en tiltrængt kaffe/kage pause, øvede vi videre med Mikael: Julerepertoiret blev sunget igennem, og så var der frikvarter til en spadseretur, en god snak og borddækning.

Mens vi sang i det store, lyse klublokale, gik Ole Hansen i køkkenet og forberedte en dejlig middag til os, og nogle sangeres påhæng kom til. Ole forkælede os med gravad laksetatar, grillet kalvefilet m. bagte baconkartofler og sprød salat, og appelsinfromage. Imellem retterne måtte vi da også have nogle sange, og vores nye sanghæfte blev flittigt brugt.

Der var stor tilfredshed med dagen, så mon ikke vi laver næsten samme program i 2014.