Julekoncert i Store Fuglede Kirke.
Hele koret kører hvert år i december til Store Fuglede Kirke for at synge julekoncert. Denne tradition begyndte i 2002 , og selvom Vestsjælland ikke er vores ”nærområde”, har de taget utroligt godt imod Tolstrup koret.
Æren for denne tradition tilfalder den nu pensionerede sognepræst Else Marie Dybdal, hendes mand Poul Erik, og et gæstfrit menighedsråd. Dertil en pudsig historie om rødder tilbage i tiden...
Der er altid pyntet pænt op i St. Fuglede kirke, en varm konfirmandstue til kaffepausen, og et dejligt stam-publikum.
Julekoncerterne består typisk af én afdeling med traditionelle danske julesalmer og –sange, gerne i varierende arrangementer. En anden afdeling består af engelske værker, gerne ældre arrangementer, og gerne med overraskende udfordringer for både korsangerne og publikum. Dertil naturligvis nogle fællessalmer, og vi afslutter altid en julekoncert med fællessalmen ”Dejlig er Jorden”.
Efter koncerten har præstegården altid været åben: julepyntet, og med masser af levende lys. Så blev fad efter fad med varme æbleskiver båret ind, flere julesange synges, og vi får gerne fortalt en god historie.
Nu er præstegården imidlertid tom, men menighedsrådet har flyttet æbleskiver, kaffe, lys og gæstfrihed over i forsamlingshuset, og dér er også rart. Det vigtige er jo at have en stund sammen.